Direktlänk till inlägg 4 juli 2015

Ortopedbesök

Av Sara Emma - 4 juli 2015 13:06

I onsdags var jag hos ortopeden i Skövde. Min MR på bäcken och ländrygg såg bra ut... Möjligen att en nerv ungefär där jag är opererad har det lite trångt, kaaanske kan det orsaka värken i benet. Ev kan man lägga en nervrotsblockad där, men eftersom jag är stelopererad just där är det väldigt svårt att komma åt rätt ställe, och det är inte alls säkert att det blir bättre. Dessutom är det ju bara en tillfällig förbättring och det är inget man kan operera. Så nej, det känns inte aktuellt. 

Bäckenlederna såg bra ut på MR, men kan ändå vara orsaken till smärtan då det inte alltid syns på röntgen. Jag frågade om inte värken i benet och höften också kan komma därifrån? Neej det brukar inte bli så, var svaret. Konstigt eftersom jag vet flera med problem i bäckenlederna som har haft ont även i ben, ljumske och höft... Nåja, han skrev remiss till rygg- och bäckenspecialist i Ängelholm i alla fall så det var ju bra. Då kanske jag kan få svar en gång för alla om det är bäckenleden eller inte. Det var dit jag skickade egenremiss i våras, så det här var ju bara en omväg... Men inget är enkelt och allt tar tid. 

Kram! 

 
 
Annie

Annie

5 juli 2015 16:22

Ja allt tar tid när det gäller vården känns det som, men vad gör man ..
trist ändå att allt ska ta sån tid!

Vad bra att han skrev remiss dit iaf :) Hoppas det inte dröjer allt för länge. Och att du får svar på det onda :)

Sv: Ja det är trist med värk på kvällen! men det känns ändå som värken har lättat lite för mig-hoppas det fortsätter så!

Visst har värk-men inte det värsta iaf. Dags för MR imorgon för mig i Uppsala, blir tåget dit :)

Ja jag gillar dem och det bästa är att dem är bekväma med ;)

Kram!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Annie

Annie

6 juli 2015 20:00

Sv: Nu är MR gjord iaf skönt :)

Tydligen har läkaren blivit sjuk, så blir ingen tid imorgon tyvärr. Men skulle få en ny tid, men hos annan läkare.
Trist när det blir sånt hattande mellan olika läkare :( men klart dem kan ju bli sjuka dem med ... ;)

Hoppas du haft en ok dag :)

Kram

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Emma

6 juli 2015 20:54

Ja det är väl typiskt! Men det är klart att de också blir sjuka ibland... Hoppas du får nån bra och att det blir snart!

 
Jennie

Jennie

7 juli 2015 19:59

Jobbigt allt tar sådan tid men jättebra han skrev remiss :-) Jag har haft jätteont ut i just ljumskar och höfter och i benen såklart. Tror de flesta är rätt okunniga när man får värre symptom än de vanliga vid graviditet...Symptom ut i benen och ljumskar är ju dessutom typiskt för bäckenledsproblem...Lärt mig att inte lyssna för mycket då få kan mycket-lärt mig ifrågasätta då man själv känner kroppen bäst och litar först på dem när jag får en vettig förklaring av någon som verkligen är specialist och i Sverige finns väl 2 när det kommer till bäcken...en av dem betydligt mer erfarnare och det är Bengt S. Hoppas du kan få komma dit och få en bra bedömning. Stor kram <3

http://vartordnadekaos.wordpress.com

Sara Emma

8 juli 2015 20:30

Ja jag har också börjat förstå att läkare inte alltid kan så mycket som man tror... Det är till Bengt S remissen är skickad så det blir bra!
Kram!

 
Ingen bild

Anna

9 juli 2015 09:19

Skönt att äntligen få en remiss och hoppas att det går snabbt du får komma dit. Själv skrev jag en egenremiss dit i maj eftersom de inte tar försäkringspatienter. Jag har fått svar att det dröjer tills i augusti innan jag får komma ner eftersom mina röntgenbilder inte blev skickade förrän en månad efter att de skickat en begäran om dem från Ängelholm. Jag har ju även tid på Orthocenter i augusti men det är genom försäkringen och jag vet inte om de är experter på bäckenleder där. Har fått höra av min ryggortoped att Bengt är duktig och hoppas få ett svar eftersom det inte håller mer än någon dag efter att sjukgymnasten manipulerat min bäckenled. Fast då är det underbart de dagarna den ligger rätt. Ingen smärta i vare sig ljumske, ben eller rygg då :-).
Hoppas du får ett snabbt svar därifrån.
Kram

Sara Emma

10 juli 2015 20:28

Om du märker så stor skillnad så måste ju dina besvär komma från bäckenleden! Va bra att du ska få komma till Ängelholm.
Kram

 
Annie

Annie

10 juli 2015 16:31

Sv: Håller verkligen med! Det är inte heller ok ..

Jag har inte blivit drabbad själv, men en bloggvän till mig och det flera ggr av samma människa :(
Så dåligt!

Jag har fått ny läkartid nu iaf. På tisdag har jag läkartid :)

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Emma

10 juli 2015 20:25

Va bra med ny läkartid! Kram

 
Annie

Annie

15 juli 2015 11:27

Sv: Ja så är det säkert! Verkar eka tomt på supporten .. ;)

Jo det går upp och ner med värken. Det onda har blivit lite bättre iaf, även om det är kvar till viss del. Stickningarna kommer och går också.

Har fått svar på MR på ländrygg och halsrygg nu och .. inga nya diskbråck, så det var skönt. Dem gamla diskbråcken syntes lite fortfarande då dem inte läkt helt, även om dem blivit bättre! och lite artros, men inga fler bråck eller diskbuktningar :)

Även varit till HC och tagit en del prover idag, men dem svaren kan nog dröja ett tag 1-2 veckor sa dem.

Har sen en del att fundera på också .. för jag har blivit antagen till skola nu i höst ;) Program på högskolan ;)

Hur går det för dig?

Kram!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Emma

21 juli 2015 10:17

Va skönt i alla fall att det inte var nya diskbråck!
Grattis va kul med skolan :)
Kram

 
malin

malin

30 juli 2015 10:27

Man ska inte lyssna på allt läkare säger ;) Hade jag gjort så hade jag inte fått någon hjälp alls. Problem från bäckenlederna får man ju inte… det är så orörliga… och mycket mer har jag fått höra…
Skitbra att du fått remiss. håller tummarna!
Tex pansen som har en blogg om bäckenlederna hade inget synligt på röntgen, men när hon kom till specialisten så var det liksom inget snack de såg på medgång vad det var och samma sak för mig fast på mig syntes ju det ju på bilderna väl. men det var en lång väg dit :)
Så är det någon som kan se om det är bäckenlederna så är det de.

http://instabiltbacken.blogg.se

Sara Emma

31 juli 2015 20:36

Nej det är ju tur att man har sökt så mycket info själv och läst bloggar tex så man vet lite, för ortopeder och andra läkare verkar inte kunna så mycket... Ska bli jättebra att få komma till Ängelholm, om inte annat så får jag veta att det inte beror på si-leden mén då vet jag åtminstone.
Kram!

 
malin

malin

1 augusti 2015 09:54

Precis då har du fått svar från kunnig som man bör kunna lita på :)

http://instabiltbacken.blogg.se

 
Ingen bild

zanna.paar@gmail.com

28 augusti 2015 14:52

Har lyckats ramla in på många bloggar ang bäckenproblem de sista dagarna.
Jag blev klämd mellan två truckar 2011, höger höft blev den som tog smällen.

Diagnosen just då var ruptur av ligament i symfisen. Har haft väldiga problem med ryggen sedan dess och de symptom ni alla beskriver så väl.

Min huvuddiagnos idag är Lumbago (ospecifik smärta i ryggen) vilket är helt galet.

Så mycket problem och smärta som dessa år har orsakat mig. Det värsta av allt är att bli misstrodd. Jag har kämpat så hårt och varit så stark men nu kom jag nyligen till en pugnt då jag kände för att ge upp. Men jag vill leva. Jag är inte deperimerad, inte så som läkare ofta tror iallafall. Jag vill bara få mitt liv tillbaka.

Så oerhört glad att jag hittat hit och till de andra som beskriver mitt liv.

Ni har ingen facebookgrupp eller så?Har själv ingen blogg.

Sara Emma

31 augusti 2015 17:10

Men vad tufft du har haft/har det! Det är ju inte alls konstigt att man deppar ihop till slut. Jag har aldrig känt mig deprimerad heller de här åren, däremot deppig över situationen, det är nåt annat tycker jag.
Får du nån hjälp nu eller vad säger läkarna? Kan du jobba?
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Emma - 26 juli 2018 08:25

Aldrig får det va lugnt i livet. Svårt att hitta en varaktig balans när livet krånglar till allt. Berättar mer senare, just nu är allt uppochner och ryggen är det sista jag tänker på tyvärr. ...

Av Sara Emma - 3 juni 2018 20:02

Oj va länge sen jag skrev här! Har inte riktigt orkat, men nu ska jag uppdatera lite. Har fått godkänd sjukskrivning på 25% tom 31/8. Trodde jag aldrig. Så jag jobbar på 65% och är tjänstledig 10% och sjukskriven 25%. Funkar jättebra! Så skönt att ...

Av Sara Emma - 15 mars 2018 17:52

Har tänkt på en sak... jag är nästan aldrig sjuk numera. När jag var sjukskriven i tre år så tänkte jag att det är nog för att jag inte träffar så mycket folk, men nu har jag varit tillbaka ett par år om man räknar från att jag började arbetsträna, o...

Av Sara Emma - 14 februari 2018 18:19

Trodde jag aldrig, och inte min doktor heller ;) FK beviljade min sjukskrivning på 25% i tre månader till! Utan att krångla. Jag var helt beredd på att fajtas igen men nu slapp jag det ett tag, så skönt! Har höjt dosen på saroten för att se om det ...

Av Sara Emma - 10 januari 2018 18:07


Är så glad för jag har lyckats förlänga mina promenader :) Klarar nästan 40 min i rask takt nu, det är sååå skönt! Max 20 min har funkat förut och det har känts så meningslöst, tappade lusten helt. Men nu känns det ju som att det faktiskt gör lite ny...

Presentation


Här är min berättelse om hur jag började få lite, lite ont i ryggen... och hur det sen fortsatte!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards